Теракт у Бангладеш: Нападники не належать до ІДІЛ

У Бангладеш заявили, що нападники, які захоплювали заручників у Дацці і призвели до загибелі 20 людей, належать до місцевої ісламістської групи, а не до міжнародного екстремістського угруповання «Ісламська держава».

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як заявив міністр внутрішніх справ Бангладеш Асадуззаман Хан, вони були членами угруповання «Джамаат-уль-Муджагідін Бангладеш», яка заборонена в цій країні понад десять років тому, і не мають ніяких зв’язків із «Ісламською державою».

Поліція оприлюднила фото й імена шести нападників, убитих у перебігу штурму захопленого ними ресторану з заручниками. Сьомого, якого взяли живим, арештували.

Відповідальність за напад узяло на себе екстремістське угруповання «Ісламська держава». Воно заявило, що свідомо обрало за ціль ресторан, куди приїжджають іноземці, для того, щоб покарати громадян країн-учасниць «хрестового походу». Так воно називає дії проти цього угруповання коаліції під проводом США з понад 60 країн – і західних, переважно християнських, і арабських мусульманських.

Водночас за інформацією "5 каналу" число жертв теракту в Бангладеш сягнула 28 осіб

Як повідомлялося, увечері 1 липня семеро нападників, усі, як з’ясувалося, громадяни Бангладеш, захопили 33 заручників у ресторані в дипломатичному кварталі столиці Бангладеш Дакки. Після невдалих переговорів про звільнення заручників поліція вранці 2 липня штурмувала приміщення.

13 заручників звільнили. Більшість із 20 загиблих заручників виявилися зарізані великими ножами. Серед них – двоє громадян Бангладеш і 18 іноземців: дев’ять громадян Італії, сім Японії, один Індії і один США.