ФБР може допитати Клінтон щодо порушень правил кібербезпеки

Федеральне бюро розслідувань США (ФБР) може допитати кандидата від демократів на президентських виборах Гілларі Клінтон щодо використання особистої поштової скриньки в робочих цілях.

Про це повідомляє ABC.

“ФБР уже найближчими днями може допитати Гіларі Клінтон у рамках розслідування використання екс-держсекретарем США особистої електронної пошти для службового листування”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, міністерство юстиції США наразі завершує розслідування і за його підсумками має винести рекомендації про те, чи існує необхідність висувати будь-які звинувачення до проведення національного з’їзду Демократичної партії, на якому, швидше за все, Клінтон буде офіційно названа кандидатом у президенти США.

Клінтон, зі свого боку, заявляла про свою готовність поспілкуватися з представниками ФБР.

“Я більш ніж готова поговорити з ким завгодно і коли завгодно. Сподіваюся, справа наближається до завершення. Я завжди серйозно ставилася до засекречених матеріалів. І я ніколи не відправляла і не отримувала дані, помічені як секретні”, — наголошувала вона.

Нагадаємо, скандал зі службовим листуванням Клінтон розпочався в березні минулого року. Тоді з’ясувалося, що колишня перша леді, яка обіймала посаду держсекретаря США з 2009 по 2013 рік, використовувала для службових цілей особисту електронну поштову скриньку. Це викликало подив громадськості і дозволило республіканської опозиції звинуватити колишнього держсекретаря в серйозному порушенні правил внутрішньої безпеки. Сама Клінтон згодом визнала, що чинила неправильно, використовуючи незахищений сервер для службового спілкування.