Теракти в Парижі: Бельгія видала чергового спільника терористів

Бельгійська влада передала чергового спільника терористів, що стоять за нападами на Париж у листопаді 2015 року, жертвами яких стало 130 людей.

Про це повідомляє AFP.

"Підозрюваний у пособництві Салаху Абдесламу (єдиному затриманому терористу, причетному до нападів у Парижі) Хамза Атту переданий французькій стороні", - повідомляє агентство з посиланням на представника бельгійських органів слідства.

За даними агентства, Хамзі Атту виповнився 21 рік, він є громадянином Бельгії, і підозрюється у зв’язках та пособництві Адбесламу. "Його було передано французькому правосуддю на виконання європейського ордера на арешт, виданого проти нього Францією", - лаконічно прокоментував бельгійський прокурор, уникаючи будь-яких інших деталей.

Раніше повідомлялося, що у травні у Парижі розпочалися судові слухання у справі єдиного, заарештованого у Бельгії, виконавця терактів у Парижі Абдеслама.

Варто зауважити, Абдеслам, який був заарештований 18 березня в Брюсселі і перебував у в'язниці бельгійського міста Брюгге, заявив, що "хоче співпрацювати зі слідством, відповідати за свої дії, але не в Бельгії". Він також заперечив свою причетність до терактів у Брюсселі 22 березня.

Влада Бельгії передала Абдеслама, якого підозрюють в організації терактів у Парижі у листопаді 2015 року, Франції.

Наприкінці квітня, після екстрадиції з Бельгії до в'язниці у Франції, йому були висунуті офіційні обвинувачення.

Абдеслама офіційно потрапив під слідство за низкою обвинувачень, включаючи вбивство шляхом тероризму, співучасть у терористичній організації, зберігання та використання зброї і вибухових речовин.

Терорист погодився дати свідчення французькому правосуддю щодо організатора терактів Абельхаміда Абаауда та ролі усіх йому відомих учасників скоєння цього злочину.