Яценюк розповів, про що спілкувався з Байденом в Білому домі

Адміністрація США продовжує вважати питання України одним із ключових пріоритетів своєї зовнішньої політики, але водночас хоче бачити відповідальність українського керівництва за побудову майбутнього власної держави.

Про це зазначив у вівторок екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк після зустрічі в Білому домі з віце-президентом США Джозефом Байденом, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Не змінилося нічого. Америка підтримує український народ. Американські лідери продемонстрували те, що для них Україна не просто не байдужа, а Україна є одним із ключових пріоритетів для цієї адміністрації, і я переконаний, що також для майбутньої американської адміністрації", - зазначив Яценюк.

Він підкреслив, що заклик американської сторони до того, що "українські політичні лідери повинні нести всю відповідальність за майбутнє країни, як був рік тому, так і залишається зараз".

Екс-глава Уряду України зауважив, що основна теза, яку він почув від Байдена, полягала в тому, що далі треба продовжувати курс реформ, який був закладений два роки тому.

"Україні допомагатимуть тільки тоді, коли вона щодня, я підкреслюю, щодня демонструватиме прогрес", - зазначив він.

Ще одним пріоритетом, який стоїть в українському порядку денному в Вашингтоні, Яценюк назвав відновлення суверенітету Української держави. У цьому зв'язку він зауважив, що в питанні санкцій проти РФ Вашингтон і Київ мають єдиний підхід: обмеження повинні залишатися, поки Україна повністю не відновить контроль над усією територією.