Прем'єр-міністри Австралії та Нової Зеландії обговорили наслідки Brexit

Прем'єр-міністри Австралії і Нової Зеландії Малколм Тернбулл і Джон Кі в понеділок обговорили в телефонній розмові можливі серйозні наслідки для обох країн у зв'язку з рішенням Великої Британії залишити Євросоюз.

Про це журналістам повідомив глава австралійського уряду, передає ТАСС.

"Існують дуже серйозні проблеми, пов'язані з доступом (продукції) Австралії та Нової Зеландії на європейський ринок і ринок Великої Британії", - визнав Малколм Тернбулл.

Він також повідомив, що має намір провести зустріч зі своїм новозеландським колегою після парламентських виборів в Австралії 2 липня, у разі, якщо на цих виборах переможе очолювана ним Ліберально-Національна коаліція.

Австралія і Нова Зеландія мають двосторонню угоду про вільну торгівлю і є учасницями Угоди про Транстихоокеанське партнерство (ТТП - до складу цього найбільшого регіонального торговельного об'єднання входять також Бруней, В'єтнам, Канада, Малайзія, Мексика, Перу, США, Сінгапур, Чилі та Японія). У листопаді минулого року прем'єр Австралії та керівники Євросоюзу оголосили про плани розпочати переговори про укладення угоди про вільну торгівлю.