Обама розповів про взаємодію США з ЄС та Британією

Сполучені Штати мають намір зберегти особливі відносини з Великою Британією і стійке партнерство з ЄС після референдуму про вихід країни з Євросоюзу. Крім того, США покладатимуться на активне членство Сполученого Королівства в НАТО.

Про це заявив у п'ятницю президент США Барак Обама, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Особливі відносини між Сполученими Штатами та Сполученим Королівством є стійкими, а членство Сполученого Королівства в НАТО залишається найважливішим наріжним каменем зовнішньої політики США, безпеки та економічної політики", - наголосив американський президент, підкресливши, що США поважають вибір британців.

Такі самі відносини США мають з Європейським Союзом, "який зробив дуже багато, щоб просувати стабільність, стимулювати економічне зростання, а також сприяти поширенню демократичних цінностей та ідеалів на всьому континенті й за його межами".

Обама зауважив, що Сполучене Королівство і Європейський Союз залишатимуться незмінними партнерами США, навіть коли вони вступають у переговори про свої відносини для забезпечення сталої стабільності, безпеки й процвітання Європи, Великої Британії і Північної Ірландії та світу.