Пентагон підтвердив: дві ракети КНДР впали в Японське море

Оборонне відомство США офіційно підтвердило невдалі пуски двох балістичних ракет середньої дальності зі східного узбережжя Північної Кореї, які впали у Японське море.

Про це повідомило інформагентство Reuters.

"Під час двох останніх запусків в Північній Кореї ракети пролетіли над Японським морем, де обидві впали", - цитує видання заяву Пентагону.

За попередньою інформацією, обидві ракети відносяться до системи балістичних ракет середньої дальності "Мусудан". Вони були запущені з району Вонсан на східному узбережжі. При цьому уточнюється, що запуск першої ракети відбувся о 20:56 за Гринвічем, другої – приблизно через дві години, о 23:03.

"Жодна ракета не становила загрози для континенту Північної Америки", - підкреслили в Пентагоні.

Водночас, Сполучені Штати рішуче засудили цей та інші північнокорейські ракетні випробування, які відбулися в порушення резолюцій Ради Безпеки ООН. У Державному департаменті США з цього приводу підкреслили, що офіційний Вашингтон має намір порушити це питання в ООН, щоб "посилити міжнародну рішучість у притягненні КНДР до відповідальності за ці провокаційні дії".

Як повідомляв Укрінформ, перші повідомлення про пуски КНДР балістичних ракет були оприлюднені за інформацією міністерства оборони Південної Кореї.