Французький прем’єр дізнався про підготовку ІДІЛ до нових терактів

Французькій владі відомо про наміри ІДІЛ здійснити нові теракти на території країни.

Про це сьогодні заявив глава французького уряду Мануель Вальс в інтерв’ю радіостанції Franceinter, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

"Ми знаємо про нові напади. Ми маємо продовжити працювати, заповнити прогалини, виділяти кошти на поліцію та розвідувальні служби. Ми зіткнулися з терористичною організацією, яка, відступаючи в Іраку та у Сирії, переносить свої дії в наші країни, щоб створити атмосферу страху", - заявив прем’єр-міністр Франції.

Про підготовку терактів на території Франції та сусідньої Бельгії також повідомили бельгійські ЗМІ з посиланням на спецслужби королівства.

"Близько півтора тижні тому група терористів ІДІЛ вирушила з Сирії в Європу, щоб влаштувати теракти. Вони поділилися на дві підгрупи: одна вирушила до Бельгії, а інша до Франції. Згідно з інформацією, ці люди вже мають необхідну зброю і їх атака неминуча», - пише La Derniere Heure.

Бельгійські спецслужби визначили три можливі цілі терористів на території країни: великий торговий центр у Брюсселі, ресторан американського фаст-фуду чи поліцейський комісаріат. Влада привела у вищий ступінь готовності усі сили правопорядку та безпеки.