Залізничники Франції радять розраховувати дорогу на матчі Євро-2016 із запасом

Залізничники порадили уболівальникам, які придбали квитки на футбольний матч-відкриття Євро-2016 між збірними Франції та Румунії, що проходитиме 10 червня на столичному стадіоні «Стад де Франс», прибути завчасно через страйки.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції, з відповідним закликом у Парижі виступив директор Національного товариства залізниці Франції (SNCF Transilien) Ален Краковіч.

«Нам потрібні ті (уболівальники  ред.), хто прийде на стадіон якомога швидше. Стадіон («Стад де Франс» - ред.) відкриється о 18-й годині, за три години до початку матчу Франція-Румунія», - заявив він.

Він також попередив, що SNCF через страйки не спроможне працювати у нормальному режимі. «У нас завтра знову буде страйк, ми не зможемо забезпечити нормальних умов експлуатації транспорту», - зауважив Ален Краковіч. За його словами, станція «Північний вокзал» (фр. Gare du Nord), що розташована поблизу «Стад де Франс» і використовується пасажирами як пересадка з міжміських, міжнародних та приміських потягів (лінія RER B), метро і автобусів, буде зачинена. У зв’язку з чим уболівальникам варто скористатися попередньою станцією «Шатле» (фр. Chаtelet).

Ален Краковіч також повідомив, що 10 червня на всіх лініях працюватимуть 50 потягів, які спроможні перевезти від 20 до 30 тис. пасажирів. Щоб уникнути заторів у години пік, він також закликав французів, які повертаються додому зробити це «якомога швидше».

Як повідомляв Укрінформ, у Франції досі триває страйк залізничників, які виступають проти трудової реформи. Це вже восьмий страйк з березня цього року. Профспілки залізничників попередили, що нинішнє припинення роботи не обмежене у часі. Це означає, що страйк триватиме під час футбольного чемпіонату Євро-2016, який стартує 10 червня, значно ускладнивши прибуття глядачів з сусідніх країн.

Найближчими днями ситуація зі страйками і роботою транспорту у Франції лише погіршиться. З четверга до неї приєднаються на кілька днів працівники Паризького автономного управління транспорту (RATP), а з п'ятниці – пілоти авіакомпанії Air France.