Олланд заявив, що не відступиться від трудової реформи

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що закон про трудову реформу, який кілька тижнів поспіль викликає у країні масові соціальні протести, буде прийнятий, принципові статті будуть збережені і загалом він сприятиме розвитку Французької Республіки.

Про це, як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, він заявив в інтерв’ю регіональному виданню Sud Ouest.

«Закон про трудову реформу (автор - міністр праці Франції Міріам Ель-Комрі) сприятиме корисному прогресу нашій країні, з його тексту не будуть видалені основна філософія та принципи, статтю 2 буде збережено», -  зазначив президент Олланд.

За його словами, стаття 2, у якій зазначається, що колективна трудова угода превалює над Трудовим кодексом Франції, і проти якої виступають профспілки, змінена не буде.

«Текст забезпечує більш високу продуктивність для бізнесу і надає нові права працівникам. Закон буде ухвалено, оскільки він є прогресивним і корисним для нашої країни, і я вважаю за потрібне, сказати, що він є перспективним», - зауважив Олланд, додавши, що остаточні обговорення по тексту угоди заплановані на наступний тиждень.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи планує уряд скористатися законним правом і застосувати статтю 49-3 Конституції Франції, щоб «протиснути» потрібну йому редакцію закону, президент зазначив, що було би «краще, щоб цей текст був прийнятий без цього, але не ціною відмови від неї».

Нагадаємо: у Франції вже кілька тижнів поспіль тривають масові страйки та мітинги громадян, які виступають проти ухвалення закону про трудову реформу, що, на думку людей, обмежить їх у правах.