Лінкявічюс назвав несвоєчасним візит Юнкера до Росії

Поїздка глави Єврокомісії Жана-Клода Юнкера до Росії може створити помилкове враження, ніби Брюссель і Москва підтримують звичайні відносини, а також - що вся відповідальність за нормалізацію двосторонніх відносин лежить на ЄС, а не Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, передає Delfi.

"Я сподіваюся, що президент ЄК відповість на ці питання і, може, цим візитом досягне якогось прогресу", - сказав Лінкявічюс.

"Він (візит – ред.), може, несвоєчасний, пройде в той час, коли російська агресія в Україні анітрохи не зменшилася", - додав міністр.

За словами Лінкявічюса, відносини між Росією і Заходом покращилися б, якби Москва стала виконувати міжнародні закони і припинила агресію в Україні.

"У цьому випадку ми не можемо сказати, що ситуація покращилась і що є ознаки доброї волі і бажання змінити ситуацію з боку Росії. Тому й викликає сумнів час і мета таких візитів", - сказав міністр.

Як повідомлялося, Юнкер прийняв запрошення 16 червня відвідати Міжнародний економічний форум у Санкт-Петербурзі.

Країни ЄС ввели економічні санкції проти Москви після того, як Росія анексувала Кримський півострів України. До кінця липня ЄС має прийняти рішення про продовження санкцій.