Іракські війська ведуть бої за Фаллуджі, центр міста обстрілюють

Урядові війська Іраку вели бої з "Ісламською державою" неподалік від Фаллуджі.

Про це повідомляє агентство Reuters

«Іракські урядові сили вели бойові дії проти "Ісламської держави" недалеко від Фаллуджі і обстріляли центральні райони міста, яке вони мають намір звільнити від джихадистів на західних підступах до столиці Багдада», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, перші прямі зіткнення відбулися в районі Аль-Хаякіль на південних підступах до Фаллуджі. Іракські війська також підійшли до північного передмістя Гарма, щоб зачистити бойовиків, перш ніж почати наступ.

Протягом ночі іракська армія наносила авіаудари і мінометні залпи по районах всередині міста, де, як вважають, розташовані об’єкти ІДІЛ.

Сім цивільних осіб і двоє бойовиків були вбиті в результаті артилерійського обстрілу, в той час як 21 мирний житель і двоє бойовиків отримали поранення, заявило джерело в медичному центрі Фаллуджі.

Фаллуджа – місто, що знаходиться за 50 км на захід від Багдада, стало першим містом, яке потрапило під контроль джихадистів у січні 2014 року, за півроку до того, як "Ісламська держава" проголосила створення халіфату, який нині займає значну частину Іраку та Сирії.