Заяви про допінг на Олімпіаді в Сочі Пєсков назвав "наклепом перебіжчика"

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав голослівними заяви колишнього глави московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова, який у публікації в New York Times звинуватив десятки російських спортсменів, у тому числі медалістів Сочі-2014, у вживанні допінгу.

Про це повідомляє Інтерфакс

"Вони (ці твердження. - Ред.) не ґрунтуються на даних, що хоча б трохи заслуговували на довіру, не підкріплені якоюсь аргументацією. Це просто виглядає як, скажімо так, наклеп перебіжчика, щось на кшталт цього", - сказав Пєсков.

У публікації Родченков стверджує, що російські антидопінгові експерти і співробітники спецслужб щоночі під час сочинської Олімпіади підміняли допінг-проби російських спортсменів на "чисті зразки". Він також повідомив, що сам розробив суміші заборонених препаратів, які давали десяткам членів російської національної збірної.

За словами Пєскова, у Кремлі згодні з оцінкою заяв Родченкова, яку дав міністр спорту Росії. Віталій Мутко назвав їх "абсурдними" і заявив, що це частина "інформаційної війни" проти російських спортсменів.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) закликав Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) негайно розпочати розслідування інформації New York Times про допінг російських спортсменів.