Росія і Китай можуть атакувати американські супутники - Пентагон

Міністерство оборони США допускає можливість виникнення космічного конфлікту Америки з Росією і Китаєм у зв'язку з розвитком протисупутникової зброї.

Про це повідомляє Washington Post.

"Тепер, коли Росія, Китай та інші розвивають технології, які могли б знищити інфраструктуру національної безпеки Сполучених Штатів, побудовану в космосі, співробітники Пентагону побоюються того, що їхні супутники можуть стати легкою мішенню", - йдеться в повідомленні.

Представники Пентагону стверджують, що тоді як Сполучені Штати загрузли в антитерористичних операціях в Іраку й Афганістані, Росія і Китай розробляють можливість атакувати США в космосі.

"Ми маємо визнати, що незважаючи на наші зусилля, майбутній конфлікт може початися або розширитися в космосі", - сказав діючий командир Стратегічного командування Збройних сил США Сессіл Хейні.

Зараз представники Пентагону зосереджені на розробці технологій, які дадуть змогу захищати супутники, а також стежити за діями противників.

Як відомо, США витрачає мільярди доларів на захист своїх супутників у космосі. Питання про необхідність їх захисту в Пентагоні було порушено після того, як в 2013 році Китай запустив ракету на висоту близько 35 тис. кілометрів, де на геостаціонарній орбіті США розміщують найважливіші для національної безпеки супутники.