США привітали рішення Норвегії розширити участь в кампанії проти ІДІЛ

Міністр оборони США Ештон Картер особисто високо оцінив рішення норвезького уряду розгорнути додаткові підрозділи в Іраку і Йорданії для прискорення перемоги в кампанії проти терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це йдеться в його заяві, оприлюдненій Пентагоном у понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я вітаю сьогоднішню заяву прем'єр-міністра Ерни Сольберг, що Норвегія розширить свою роль в боротьбі проти ІДІЛ", - зазначив глава оборонного відомства США.

За його словами, рішення Норвегії розгорнути сили спеціального призначення в Йорданії з метою проведення навчань арабських сунітських бойовиків із Сирії, а також направлення медичної бригади до Північного Іраку "зміцнює коаліцію в критично важливий момент кампанії".

Глава Пентагону назвав рішення Норвегії "довгоочікуваним внеском міцного союзника", а також додатковою ознакою зростаючого імпульсу кампанії перемогти над ІДІЛ.

Міністр оборони США також зазначив, що в середу в Штутгарті відбудеться нарада за участі країн коаліції, куди він запросив і главу норвезького міноборони. Учасники зустрічі оцінять стан кампанії, обговорять подальші кроки в боротьбі з терористичним угрупованням, а також визначать додаткові можливості для прискорення поразки ІДІЛ.

Як раніше повідомляло агентство, німецька розвідка стежить за майже 90 мечетями.