Нагірний Карабах: Азербайджан заявляє про 112 вірменських обстрілів

Міністерство оборони Азербайджану заявило в неділю, що Вірменія за добу 112 разів порушила режим припинення вогню на лінії зіткнення в Нагірному Карабасі.

Про це повідомляється на сайті МО Азербайджану.

"Незважаючи на раніше досягнуту угоду про режим припинення вогню на лінії зіткнення в Карабасі вірменська сторона порушила режим по всій лінії 112 разів за добу", — повідомила прес-служба відомства.

У МО Азербайджану також заявили, що з урахуванням оперативної обстановки азербайджанські ПС завдали 117 вогневих ударів у відповідь.

Як повідомляв Укрінформ, Вірменія і Азербайджан 2 квітня наголосили на загострення ситуації в зоні карабаського конфлікту. Міноборони Азербайджану заявило, зокрема, про обстріл з боку ПС Вірменії, водночас вірменське військове відомство повідомило про "наступальні дії" з азербайджанського боку. Сторони конфлікту 5 квітня оголосили про припинення вогню.

Нагірний Карабах, автономія у складі міжнародних визнаних кордонів Азербайджану, більшість населення якої складають вірмени за національністю, одностороннім чином проголосив незалежність після війни 1988-1994 років, внаслідок якої Азербайджан втратив контроль над регіоном. У Баку вважають, що цей регіон окуповувала Вірменія. Внаслідок конфлікту навколо Нагірного Карабаху загинули близько 30 тисяч людей.