Пентагон покарає військових за авіаудар по "Лікарях без кордонів"

Пентагон притягнув до дисциплінарної відповідальності 16 військовослужбовців за помилку, що призвела до авіаудару по лікарні "Лікарів без кордонів" в місті Кундуз на півночі Афганістану восени минулого року.

Про це повідомляє Los Angeles Times.

"Жоден з військових не буде притягнутий до кримінальної відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що один із офіцерів був відсторонений від командування і відкликаний з Афганістану. Решта отримала менш суворі покарання. Так, з шістьома були проведені консультаційно-рекомендаційні бесіди, сім військових отримали догани та ще двоє були направлені на курси підвищення кваліфікації.

Розслідування Пентагоном трагічного інциденту, в результаті якого загинули 42 медичних працівники, пацієнти та інші цивільні афганці, а також десятки отримали поранення в травмпункті лікарні в Кундузі, тривало понад 6 місяців.

Нагадаємо, 3 жовтня 2015 року авіаудар по лікарні, якою керувала міжнародна неурядова організація "Лікарі без кордонів", був, ймовірно, помилково, нанесений ВПС США. У США зазначили, що удар був здійснений на підставі даних афганських сил, які запросили підтримку з повітря під час зіткнення з бойовиками "Талібану".