Чуркін знову звинуватив Захід у розв'язанні кризи в Україні

Постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін під час Ради Безпеки ООН по Україні прогнозовано побудував свій виступ на тезах російської пропаганди, звинувативши Захід і Україну в конфлікті на Донбасі й назвавши Крим "півостровом стабільності".

Засідання Радбезу пройшло в четвер у Нью-Йорку, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Американський і англійський постійні представники сьогодні дивним чином намагалися пов'язати початок кризи з возз'єднанням Криму з Росією. Не треба пересмикувати - свою провину в розв'язанні кризи вам все одно не вдасться замазати. А Крим зараз – півострів стабільності в порівнянні з Донбасом і всією Україною", - наголосив Чуркін у своєму виступі.

При цьому він заявив, що Рада Безпеки використовується в українському питанні як пропагандистський майданчик, а позицію Вашингтона назвав "політикою з подвійним дном, яка підриває довіру до своїх дій як в Україні, так і в інших випадках".

Представник РФ також звинуватив Київ у невиконанні комплексу заходів за Мінськими угодами, заявивши водночас, що таку точку зору Росії "поділяють і на Заході". До того ж, російський представник намагався нав'язати Україні в обов'язок проведення діалогу з так званими "представниками Донбасу".

Крім того, за словами Чуркіна, українські Збройні сили стали ініціаторами напруження на Донбасі, яке зараз досягло пікової фази після серпня 2015 року.