Міністр торгівлі Австралії відбув до ЄС для підготовки ЗВТ

Міністр торгівлі Австралії Стівен Чобо відбув до ЄС для підготовки переговорів щодо угоди про вільну торгівлю.

Про це повідомила прес-служба Міністерства торгівлі.

«Угода про вільну торгівлю між Австралією та ЄС відкриє нові експортні ринки, створюючи можливості для австралійських підприємств, які будуть стимулювати економічне зростання і створювати робочі місця» – йдеться у заяві міністра для медіа.

Впродовж тижня він відвідає Берлін, Франкфурт, Лондон, Рим і Брюссель, та проведе переговори стосовно розвитку торгівлі, інвестицій та туризму між Австралією і країнами ЄС.

Вважається, що ЗВТ Австралія-ЄС сприятиме залученню нових життєво важливих для австралійської економіки інвестицій в країну, оскільки виступить своєрідним «шлюзом» для європейських компаній, що мають стратегічні інтереси в Азії.

ЄС є другим за величиною торговим партнером Австралії, найбільшим джерелом іноземних інвестицій. У 2014-15 рр. обсяги двосторонньої торгівлі становили $83 млрд., а інвестицій – $959 млрд.

Як повідомляв Укрінформ, Австралія розглядає укладення міжурядової Угоди з Україною про співробітництво в галузі використання ядерної енергії в мирних цілях як внесок у стабільне постачання енергоносіїв в Україну та зміцнення ядерної безпеки.