Британія скасувала візи для 100 тис. іноземних студентів

Британія впродовж останіх трьох років анулювала або скоротила терміни дії віз для 100 тисяч іноземних студентів з країн, що не входять до ЄС.

Як повідомляє Бі-бі-сі, з 2013 по 2015 рр. міністерство внутрішніх справ країни достроково закривало візи більш ніж 30 тисячам студентів щорічно.

За цей же термін ліцензії на спонсорування навчання іноземних студентів були відкликані у 410 навчальних закладів в Британії. Деяким з них потім вдалося відновити ліцензію, проте в цілому кількість таких освітніх установ скоротилася з 1706 в 2013 році до 1405 наприкінці минулого року.

У міністерстві внутрішніх справ Британії кажуть, що зменшення строків дії віз було частиною програми по скороченню припливу мігрантів. А відкликання ліцензій у навчальних закладів пояснюють низькою якістю їх освітніх послуг.

Проте в Національному студентському союзі вважають, що за рахунок іноземних студентів влади намагаються вирішити проблему імміграції, оскільки припинення дії візи означає, що у її власника є 60 днів, щоб виїхати з країни.