Російський пенсіонер має намір подавати на Путіна до суду знову і знову

Пенсіонер з Саратовської області, який подав до суду на Путіна, після припинення провадження за його позовом подав апеляцію.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Після того, як про цю новину повідомили багато російських та зарубіжних ЗМІ, провадження за позовною заявою Суворова припинили. Арбітражний суд Саратовської області пояснив, що президент Росії на час своїх повноважень наділений недоторканністю... 85-річний Микола Суворов не згоден з рішенням арбітражного суду і планує подавати на Путіна до суду знову і знову", - йдеться в повідомленні.

Відзначається також, що 15 квітня суддя Арбітражного суду Саратовської області Тетяна Лєскина, що призначила судове засідання у справі проти Путіна, написала заяву про припинення своїх повноважень за власним бажанням.

"Питання з Путіним закрили, суддю звільнили. Тільки я не здаюся і подав апеляцію... Я написав в прокуратуру і Слідчий комітет, щоб відновили Лєскину. Вона добре виконала свою роботу. Першу заяву в мене не прийняла, тому що я не відправив копію Путіну. Коли я це зробив, заяву прийняли", - розповів Суворов.

За його словами, після повідомлень в ЗМІ про позов до нього приїжджала поліція і ФСБ. "Розмовляли ввічливо, не страшили, хотіли зрозуміти, хто мене намовив скласти позов. Вони припускали, що мене КПРФ змушує писати. КПРФ не має до справи ніякого відношення", - сказав пенсіонер.

Він пояснив, що вважає Путіна ворогом народу і висунув йому 17 пунктів обвинувачення, дані для яких "взяв з телевізора", бо не має ні комп'ютера, ні радіо та "не розуміє, що таке інтернет". Суворов також зазначив, що два роки тому подавав на Путіна у Верховний суд, однак тоді йому відмовили. Причина та ж - недоторканність президента.

У той же час пенсіонер визнає, що йому навряд чи вдасться засудити Путіна. "Це малоймовірно. Зате народ дізнався, що на Путіна до суду подали. Тепер, може, підуть на вибори. На вибори ходять 25% усього народу. Молоді взагалі у виборах не беруть участь. Не вірять, що можуть своє важке життя змінити: роботи немає, зарплати маленькі. Путін фальсифікує вибори, Конституцію ігнорує. Звичайно, він буде вічно президентом-царем. Народу треба зібратися з силами і вибрати собі хорошого президента, справжнього патріота", - заявив Суворов.