Росія перекидає артилерію у північну Сирію - ЗМІ

Росія перекидає артилерію на північ до урядових військ Башара Асада, що викликає занепокоєння США у зв'язку з можливим відновленням бойових дій.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на американський уряд.

«Росія перекидає артилерійські підрозділи в райони північної Сирії, де зосередилися урядові сили, що викликає занепокоєння США з приводу того, що два союзники можуть готуватися до повернення до повномасштабної боротьби», - повідомили чиновники США.

Згідно з розвідданими американського уряду, передислокація російських підрозділів супроводжувалася поверненням частини іранських армійських сил на контрольовану сирійським урядом територію.

«Російські сили в Сирії також посилили темп своїх повітряних операцій на підтримку режиму Асада останніми днями. Росіяни наразі проводять близько десятка авіаударів на день», - йдеться в повідомленні.

Приблизно два тижні тому спецслужби США почали помічати передислокацію артилерійських підрозділів Росії в райони ближче до північного міста Алеппо, що знаходиться під контролем сирійської опозиції, а також в провінції Латакія.

Як повідомляв Укрінформ, угода про припинення бойових дій набула чинності 27 лютого, щоб провести мирні переговори щодо врегулювання сирійської кризи.