Держдеп США засудив теракт у Кабулі

Офіційний Вашингтон рішуче засудив теракт, що стався у вівторок у Кабулі, підкресливши, що такі дії екстремістів лише поглиблюють зусилля США на підтримку безпеки в Афганістані.

З відповідною заявою виступив під час щоденного брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту Джон Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати найрішучішим чином засуджують сьогоднішні атаки в Кабулі, які призвели до загибелі десятків афганців та поранення багатьох інших людей", - зауважив речник Держдепу.

За його словами, цей інцидент "підкреслює шкоду, яку таліби та інші екстремісти продовжують чинити проти народу Афганістана".

Кірбі наголосив, що "подібні напади тільки поглиблюють нашу (США – ред.) підтримку народу і уряду Афганістану, а також їхніх зусиль щодо забезпечення безпеки й стабільності в країні".

Офіційний представник Держдепартаменту також зазначив, що під час інциденту ніхто з громадян США не загинув, водночас американська сторона "продовжує уважно стежити за ситуацією".

Як повідомляв Укрінформ, вранці вівторка група бойовиків Талібану здійснила теракт в столиці Афганістану, використовуючи бомби та стрілецьку зброю. За останніми офіційними даними, внаслідок нападу загинули, щонайменше, 30 осіб, поранення отримали понад 327 людей, які перебували поруч.