Глава французької дипломатії говоритиме про Україну в РФ

Міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Жан-Марк Еро у вівторок, 19 квітня, здійснить свій перший одноденний офіційний візит до Москви, де зустрінеться з президентом Путіним та міністром закордонних справ Лавровим і, серед іншого, говоритиме про Україну.

Про це у Парижі у понеділок заявив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Жан-Марк Еро, міністр закордонних справ і міжнародного розвитку, відвідає Москву 19 квітня 2016 року. Він буде прийнятий президентом Володимиром Путіним і російським колегою Сергієм Лавровим», - зазначив дипломат.

Під час цього першого візиту до Москви в якості міністра закордонних справ, Еро обговорить двосторонні відносини і шляхи подолання серйозних криз в Сирії, Лівії та Україні, а також загострення у відносинах між Вірменією та Азербайджаном через Нагірний Карабах.

Окремо речник французької дипломатії зупинився на темах порядку денного переговорів між міністрами Еро та Лавровим.

«Що стосується України, міністри підіб’ють підсумки подій, що відбулися після зустрічі в "нормандському форматі" 3 березня у Парижі та обговорять подальші кроки з реалізації Мінських домовленостей», - зазначив Надаль.

За словами дипломата, французький міністр має намір висловити колезі "свою стурбованість з приводу триваючих бойових дій" на сході України.

Очікується, що під час візиту до Москви Еро також зустрінеться з французькими діловими колами у РФ та представниками кількох громадських організацій. Увечері міністр повернеться до Парижа, а вже наступного дня звітуватиме про результати візиту на засіданні Ради міністрів в Єлисейському палаці, про що свідчить порядок денний його роботи у середу, 20 квітня, оприлюднений на офіційному сайті МЗС Франції.

Крім того, згідно з документом, у другій половині дня (о 16:30 за Києвом) Еро доповість президентові Франції Франсуа Олланду про перебіг перемовин у Москві.