Асаду закидають фальсифікацію парламентських виборів

Опозиція та міжнародні спостерігачі розкритикували проведення голосування на парламентських виборах тільки у підконтрольних Асаду регіонах у Сирії.

Про це повідомляє DW.

"На їхню думку, це може негативно вплинути на мирні переговори щодо врегулювання конфлікту в країні, які мають відновитися в Женеві", - йдеться у повідомленні.

Німеччина не вважає вибори, що проходять у частині країни, чесними та вільними, заявив уповноважений з питань Близького Сходу в міністерстві закордонних справ Німеччини Мігель Бергер. "З нашої точки зору, зараз ми дісталися дуже критичного моменту", - зазначив він з огляду на очікування від мирних переговорів у Женеві.

Розкритикували проведення виборів і в США. У Вашингтоні таке голосування називають нелегітимним. У французькому міністерстві закордонних справ, своєю чергою, парламентські вибори назвали "симуляцією", організованою "деспотичним режимом".

На думку офіційного Парижа, вибори в Сирії відповідно до резолюції ООН варто проводити лише після здійснення політичних перетворень та ухвалення нової конституції.

Нагадаємо, в охопленій громадянською війною Сирії у середу, 13 квітня, проходять парламентські вибори. У якості кандидатів на волевиявленні, що відбувається тільки на підконтрольних сирійському урядові Башара Асада територіях - у 13 із 15 провінцій, зареєстровані більше 3,5 тисячі кандидатів. Тоді як більше семи тисяч осіб достроково зняли свої кандидатури. Загалом до Народної ради країни мають обрати 250 парламентаріїв.