В Аргентині під розслідування потрапили одразу три президенти країни

Прокуратура Аргентини пред'явила обвинувачення колишньому президенту країни Крістіні Фернандес де Кіршнер у справі про відмивання грошей.

Як зазначає Reuters, рішення про пред'явлення обвинувачення було прийнято після того, як раніше затриманий бізнесмен Леонардо Фарина дав свідчення на допиті.

Він заявив про причетність одразу двох екс-президентів Аргентини: Крістіни Кіршнер, яка очолювала країну в 2007-2015 роках, і її чоловіка Нестора Кіршнера - президента в 2003-2007 роках - до розкрадання і відмивання грошей, призначених на громадські роботи.

У причетності до цього злочину підозрюється й колишній міністр федерального планування, державних інвестицій і послуг Хуліо Де Відо.

Минулого вівторка для допиту в цій справі правоохоронні органи затримали бізнесмена Ласаро Баес, який тісно пов'язаний з сім'єю Кіршнер.

Як повідомляв Укрінформ, аргентинська прокуратура веде розслідування і щодо чинного президента Маурісіо Макрі, у якого, згідно "панамських документів", можуть бути дві офшорні компанії. Федеральний прокурор Федеріко Дельгадо заявив, що необхідно встановити, чому глава Аргентини не вказав у своїй декларації компанії на Багамських островах, які він очолював, бувши мером Буенос-Айреса.