Січневий вибух в кишинівському кафе - результат чиновницьких хабарів

Три високопоставлених молдавських чиновника стали фігурантами кримінальної справи за фактом вибуху, який стався в січні цього року в одному з кишинівських кафе.

Такі дані оприлюднила Генеральна прокуратура Молдови, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Всіх трьох підозрюваних - головний інспектор Управління громадського харчування кишинівської мерії, співробітник Департаменту пожежної безпеки та інспектор Центру громадського здоров'я - затримано на три доби, а найближчим часом їм буде пред'явлено звинувачення. В ході слідчих заходів було встановлено, що затримані чиновники постійно, з моменту відкриття кафе, в обмін на грошову винагороду «заплющували очі» на існуючі в закладі недоліки», - зазначив прокурор Влад Гузик.

Згідно з молдавським законодавством, якщо вина чиновників буде доведена, їм загрожує тюремне ув'язнення терміном до 10 років.

Прокуратура також направила до суду кримінальну справу стосовно адміністраторів кафе - подружньої пари. Їм загрожує тюремне ув'язнення терміном від 6 до 10 років.

Як повідомляв Укрінформ, на початку січня нинішнього року в одному з кафе на центральному ринку молдавської столиці вибухнув газовий балон, внаслідок чого чотири людини загинули, ще дев'ять отримали опіки різного ступеня тяжкості.