Норвегія скликає антикорупційний саміт через "панамські папери"

Міністр з питань торгівлі та промисловості Норвегії Моніка Маеланд скликає керівників крупних фірм на саміт у червні, щоб обговорити "панамські документи".

Про це повідомляє Reuters.

"Уряд Норвегії запропонував керівникам рад директорів крупних компаній поговорити про корупцію після того, як оприлюднення офшорів розширило низку звинувачень, пов’язаних з етикою деяких крупних фірм", - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією, розкритою журналістами, у період з 2006 по 2010 рік крупний норвезький банк DNB допоміг 40 клієнтам з різних країн відкрити офшорні компанії на Сейшельських островах. Банк вже визнав свою причетність до справи.

"Доповідати державі про свої фінанси – це особистий обов’язок клієнтів. Проте ми визнаємо, що не слід було сприяти створенню компаній, які можна було використати для уникання податків", - сказав керівник DNB Руне Б’єрке.

Як повідомляв Укрінформ, 3 квітня журналісти оприлюднили інформацію про велику мережу тіньових грошових переказів, до якої причетні представники світової еліти. Це дослідження отримало назву "панамські документи".