Дуда хоче бачити в Польщі більше військових НАТО

В рамках зміцнення східного флангу НАТО в Польщі можуть дислокуватися не лише американські війська, але й підрозділи інших країн Альянсу.

Про це польським журналістам у Вашингтоні заявив президент РП Анджей Дуда, інформує канцелярія президента РП

“Якщо йдеться про саміт НАТО (8-9 липня у Варшаві), то треба пам’ятати, що Північноатлантичний альянс це не лише США і Польща. Ми вестимемо діалог про ширшу участь союзницьких військ у зміцненні присутності НАТО в регіоні в навчаннях, в інтенсифікації спільних дій в регіоні Центрально-Східної Європи, зокрема і в Польщі. Це буде предметом наших подальших дій”,- зазначив Дуда.

Він наголосив на бажанні Польщі мати на своїй території інфраструктуру НАТО, яка б використовувалася не лише на навчаннях в рамках Альянсу, але щоб її могла також використовувати й польська армія.

Президент РП підкреслив, що те, чи підрозділи НАТО в Польщі розміщуватимуться на постійній чи ротаційній основі, має другорядне значення.

“Ротаційна присутність, можливо, була б навіть кориснішою. Я хотів би, аби це передусім була фактична присутність ”,- зауважив він.

Дуда уточнив, що лідери інших країн, з якими він мав розмову у Вашингтоні (президенти України, Туреччини, Грузії), розділяють його точку зору про те, що слід зробити конкретні кроки для зміцнення НАТО.