США знищили одного з ключових лідерів терористів

США знищили авіаударом з безпілотника в Сомалі одного з ключових лідерів терористичної організації "Аш-Шабаб" Хасана Алі Дурі.

Про це повідомляє The Telegraph.

Відомо, що разом з Хасаном Алі Дурі були знищені ще двоє терористів. Авіаудар був завданий у четвер, 31 березня поблизу кенійського кордону. За інформацією джерел видання, Хассан Алі Дурі сприяв здійсненню не менше двох терактів в Сомалі, в яких серед загиблих були і громадяни США.

Офіційний Пентагон поки не підтвердив знищення Хассан Алі Дурі, а лише повідомив про нанесення самого авіаудару по терористові.

Як пише The Telegraph, терористи з "Аль-Каїди" і "Ісламської держави" нині борються за вплив на бойовиків сомалійського терористичного угрупування "Аш-Шабаб". "Ісламська держава" неодноразово надсилала бойовикам Сомалі відео, в якому запрошувала молодих членів угруповання приєднатися. Як вважають експерти, для "Ісламської держави" така вербування дасть перевагу перед "Аль-Каїдою". Адже ІД у березні цього року вже вдалося переманити в свої ряди "Боко Харам".

26 лютого група терористів "Аш-Шабаб" здійснила серію вибухів і напад на готель Somali Youth League в столиці Сомалі Могадішо. Жертвами теракту стали не менше дев'яти мирних жителів, більше 30 людей отримали поранення, нагадує DT,ua.