Авіанальот військ Асада: жертв понад 30, з них 12 - діти

Внаслідок удару Військово-повітряних сил (ВПС) Сирії на схід від Дамаска щонайменше 33 особи загинуло, десятки дістали поранення. 

Про це повідомляє DW у п'ятницю, 1 квітня, з посиланням на агентство AFP. 

За даними Сирійської наглядової ради з прав людини, серед жертв авіанальоту - 12 дітей. "Як зазначають сирійські правозахисники, бомбардування населеного пункту Дейр аль-Ассафір стали грубим порушенням перемир'я в регіоні Східна Гута, який контролюють повстанці з угруповання "Джаїш Аль-Іслам" ("Армія ісламу"). Дані Сирійської наглядової ради з прав людини важко перевірити", - зазначається у повідомленні.

Як заявив офіційний представник Держдепартаменту США Джон Кірбі, США "з жахом" відреагували на "можливі удари режиму Асада" по школі та лікарні в Дейр аль-Ассафірі. За його словами, Вашингтон "дуже різко засуджує такі напади на цивільних осіб". Кірбі нагадав, що уряд президента Сирії Башара Асада зобов'язався припинити удари по мирному населенню країни.

Угода про припинення вогню в Сирії набрала чинності 27 лютого. Дія документу не поширюється на "Ісламську державу" (ІД) та інші угрупування, які ООН визнала терористичними.