У Туреччині затримали щонайменше 15 бойовиків ІДІЛ

Поліція Туреччини у п'ятницю в провінції Ізмір затримала щонайменше 15 осіб, які ймовірно є членами терористичного угрупування "Ісламська держава".

Про це повідомляє Daily Sabah.

"В рамках антитерористичної операції по всій країні поліція Туреччини затримала щонайменше 15 осіб, підозрюваних у членстві в ІДІЛ", - йдеться у повідомленні.

Так, згідно з наявними даними, затримані підозрюються у тренуванні Саваша Їлдиза, члена ІДІЛ, який у 2015 році вчинив терористичні напади на штаби Народної демократичної партії Туреччини у провінціях Адана та Мерсін.

Крім цього, під час обшуків поліція вилучила у підозрюваних чотири дробовики і пов'язану з ІДІЛ документацію та інші матеріали.

Повідомляється, що затримані також ймовірно займалися навчанням бойовиків, які потім брали участь у бойових діях на боці "Ісламської держави" в конфліктних регіонах.

Нагадаємо, раніше в результаті вибуху замінованої автівки, направленої на броньований поліцейський автомобіль на південному сході Туреччини, були вбиті шестеро поліцейських та ще 23 особи поранені.