Трамп і Круз посперечалися щодо важливості України для США

Кандидат у президенти США від Республіканської партії сенатор від штату Техас Тед Круз гостро розкритикував недавню заяву іншого кандидата Дональда Трампа щодо зовнішньої політики США по відношенню до України.

З відповідними заявами політичні суперники виступили почергово на телеканалі CNN.

"НАТО коштує нам дуже багато грошей, і, якщо говорити відверто, доведеться викладати ще більше... Ми опікуємося, наприклад, Україною. Я маю на увазі, що країни там (у регіоні – ред.), здається, не є такими зацікавленими. А ми є тими, хто приймає на себе основний удар, тож, я думаю, ми повинні переглянути утримання НАТО, або ж, можливо, нам треба робити менші внески в межах самої НАТО", - зазначив Трамп у студії телеканалу.

Сенатор Тед Круз, виступаючи в іншій програмі, назвав висловлювання Трампа "дуже дивними", наголосивши, що мільярдер не знається на дипломатичних відносинах США з Україною, яка для США дійсно має важливе значення.

"Україна мала третій за масштабами ядерний арсенал і добровільно від нього відмовилася взамін на наші гарантії її територіальної цілісності", - наголосив Круз.

У цьому зв'язку він згадав і про політику адміністрації Барака Обами.

"Ми взяли на себе зобов'язання (по відношенню до України – ред.), а потім адміністрація Обами порушила це слово", - зауважив Круз, наголосивши, що Трамп так само хоче відгородитися від проблем України.

Як раніше повідомляло агентство, Трамп хоче скоротити витрати США по НАТО.