Поліція не стала порушувати справу про погрози Нємцову напередодні вбивства - ЗМІ

Назадовго до вбивства Бориса Нємцова поліція відмовилася порушувати кримінальну справу про погрози, що надходили на його адресу.

Про це повідомляє «Росбалт» з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.

Співрозмовник агентства заявив, що в матеріалах розслідування про вбивство політика фігурують свідчення його помічника в Ярославській області. Він розповів, що восени 2014 року Бориса Нємцова насторожили два коментарі в соцмережах з погрозами, у тому числі про розправу.

Політик подав заяву про порушення справи в правоохоронні органи Ярославської області, однак там матеріали передали дільничному, який виніс постанову про відмову в порушенні справи.

Агентство зазначає, що згідно з показаннями обвинувачених у вбивстві політика, від яких вони пізніше відмовилися, як раз у період появи погроз на адресу Бориса Нємцова вони почали стежити за політиком і постійно читали його висловлюваннями в соцмережах.

Нагадаємо, Борис Нємцов був убитий біля стін Кремля 27 лютого 2015 року. Наразі у справі про вбивство політика заарештовано п'ять осіб — Заур Дадаєв, Анзор Губашев, його брат Шадід Губашев, а також Хамзат Баха і Тамерлан Эскерханов. Як вважає слідство, безпосереднім убивцею політика є Заур Дадаєв, а інші були його помічниками.

В кінці лютого адвокат сім'ї Бориса Нємцова повідомив про те, що організатор вбивства політика був оголошений у міжнародний розшук по лінії інтерполу. Раніше Слідчий комітет Росії повідомив про те, що вважає Руслана Мухудинова, водія офіцера батальйону «Північ» Руслана Геремеева, головним організатором вбивства опозиціонера.