Двох французьких дівчат судитимуть за "підготовку теракту"

Генеральна дирекція внутрішньої безпеки Франції (DGSI) затримала двох французьких дівчат віком 15 і 17 років за підозрою у спробі підготовки та здійснення теракту в одному з концертних залів Парижа.

За вимогою прокуратури Парижа молодша потрапила під варту, старша перебуває під судовим наглядом, обом висунуто обвинувачення, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Паризький суддя, що займається справами, пов’язаними з тероризмом, ухвалив дозвіл про затримання обох дівчат. Офіційно їм висунуто звинувачення за підозрою: участь у складі організованій групі, що має зв'язки з терористичною організацією», - йдеться у повідомленні судової інстанції.

У ході досудового слідства встановлено, що обвинувачені обмінювалися у Facebook повідомленнями, в яких ділилися намірами скоїти теракт в одному з паризьких концертних залів. До листування приєдналися ще двоє сестер. Працівники DGSI заарештували усіх чотирьох 10 березня. Згодом сестер відпустили, оскільки з ініціаторами листування вони не були знайомі.

Повідомляється, що підозрювані жили у різних містах. Дівчата зізналися, що збиралися організувати теракти, подібні до тих, що сталися 13 листопада. Прокуратура Парижа розглядає лише намір скоїти злочин, оскільки обшуки у помешканнях підлітків не дали необхідних доказів про початок підготовки до задуманого. Спецслужби не виявили ні зброї, ні вибухівки, ні інструкцій.