У підтопленому таборі між Македонією та Сербією застрягли сотні мігрантів

Через закриття балканського маршруту для мігрантів близько 430 людей, в основному сирійці та іракці, залишилися у пастці на землі між Македонією та Сербією.

Мігранти не бажають повертатися в Македонію і не можуть прямувати до Сербії або далі на північ через заборону, інформує Reuters.

"Мігранти, які влаштували табір в полі зору сербських прикордонників, були обурені і збентежені після новин про те, що Сербія, Словенія та Хорватія закрили свої кордони для транзитних мігрантів, блокуючи балканський маршрут", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, сильний дощ перетворив їх імпровізований табір з близько 50 невеликих наметів, наданих агентствами з надання допомоги, в трясовину, а денна температура у цій місцевості наразі становить близько 5 градусів за Цельсієм.

Македонська влада стверджує, що мігранти можуть повернутися до табору для біженців, що розташований менш ніж за 1 км в Македонії, проте вони відмовляються.

Агентства з надання допомоги доставляють мігрантам їжу, воду та теплі ковдри. Неподалік близько 1000 мігрантів перебувають у македонському транзитному таборі, розрахованому на 700 осіб. Їх майбутнє є невизначеним.

Нагадаємо, в Австрії заявили, що так званий балканський маршрут до Північної Європи, яким лише за минулий рік скористалися понад мільйон біженців, залишиться закритим, можливо, назавжди.