У Франції розповіли, як перехопили над Ла-Маншем бомбардувальники РФ

Два французькі багатоцільові винищувачі Rafale та Mirage 2000 ВПС країни перехопили над Ла Маншем на відстані кількох десятків кілометрів від берегової лінії два російських надзвукових бомбардувальники Ту-160.

Про інцидент, що стався ще 17 лютого, у вівторок у Парижі поінформував начальник штабу ВПС Франції генерал Андре Ланаті, повідомляє паризький кореспондент Укрінформу.

«Два бомбардувальники (Ту-160) вилетіли з Росії, обігнули Норвегію, Британські острови і супроводжувалися британськими винищувачами (Eurofighter Typhoon). Ми їх засікли над Ла-Маншем», - заявив французький генерал.

За його словами, російські бомбардувальники залишалися над зоною у відкритому морі, на яку поширюється нейтралітет, а потім розвернулися на північ, і, не порушуючи повітряного простору Франції, полетіли назад. «Інцидент стався неподалік від міста Ле Туке на півночі Франції. По тривозі були підняті два багатоцільові винищувачі Rafale і Mirage-2000 ВПС країни», - розповів подробиці події військовий. Він також нагадав, що того ж дня по тривозі у повітря піднімалися і два винищувачі Eurofighter Typhoon королівських ВПС Великої Британії.

Нагадаємо, що Франції не вперше реагує на польоти росіян над Ла Маншем. Зокрема, у січні 2015 року французька винищувачі були підняті по тривозі для перехоплення над протокою російських бомбардувальників Ту-95.