Банківський сектор Кіпру "видужав" достроково

Кіпр повідомив керівництво Міжнародного валютного фонду (МВФ) про дострокове припинення програми розширеного кредитування.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

"Я хочу привітати населення та уряд Кіпру у зв'язку з їхніми досягненнями у реалізації програми підвищення ефективності економіки, яка за останні три роки призвела до вражаючого повороту в економіці країни", - йдеться в офіційній заяві глави МВФ Крістін Лагард. 

За її словами, тепер банківська система Кіпру стоїть на "більш надійному фундаменті". У Єврогрупі також висловили задоволення тим, що близько 30 відсотків раніше погодженої суми допомоги не було використано Кіпром.

Як відзначається, відповідний лист у понеділок, 7 березня, надійшов до МВФ від міністра фінансів Кіпру Харіса Георгіадіса. За планом програма повинна була завершитися 14 травня 2016 року, проте завершується на понад два місяці раніше.

У березні 2013 року, після серйозної кризи у банківському секторі республіки, Кіпр домовився з МВФ, Єврокомісією і Європейським центробанком про 10-мільярдну програму допомоги. У відповідь трійка кредиторів зажадала від Нікосії вжити ряд жорстких економічних заходів, у тому числі реструктурувати банківську систему в країні.