Україна і Туреччина провели навчання в Мармуровому морі

Загін кораблів ВМС Збройних Сил України у складі фрегату «Гетьман Сагайдачний» і судна розмагнічування «Балта» провів у Мармуровому морі  спільні навчання з фрегатом ВМС Турецької Республіки.

Про це повідомляє прес-центр Командування ВМС Збройних Сил України на своїй сторінці у Facebook.

«У складі тактичної групи українські і турецький кораблі провели тактичне маневрування, тренування з протиповітряної оборони, з організації зв’язку, виконали інші завдання. Згідно плану спільних дій ВМС ЗС України і ВМС Турецької Республіки, передбачені також проведення спільних базових тренувань, підготовка екіпажів українських кораблів у навчальному центрі підготовки надводних сил ВМС Турецької Республіки», - йдеться у повідомленні.

Напередодні загін кораблів ВМС ЗС України на переході Чорним морем удосконалював взаємодію з літальними апаратами морської авіаційної бригади. Зокрема, були відпрацьовані посадки та злети вертольотів на палубу фрегата «Гетьман Сагайдачний». Крім того, кораблі виконали завдання в рамках операції зі забезпечення морської безпеки у Чорноморському регіоні «Чорноморська гармонія».

"Командування ВМС ЗС України надає важливого значення спільним заходам із турецькими колегами, оскільки тісна і плідна співпраця флотів двох країн зміцнює морську безпеку і додає стабільності у регіоні Чорного моря, а також сприяє якнайшвидшому опануванню українськими ВМС стандартами НАТО", - відзначили у Міноборони.

З весни 2014 року українські ВМС вперше демонструють Державний прапор України на морських просторах за межами Чорного моря.