Американці мають приділяти більше уваги світові – прем’єр Канади

Канадці були б вдячні, якби американці приділяли більше уваги тому, що відбувається на планеті.

Про це в телеінтерв’ю сказав прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає Associated Press.

«Думаю, багато канадців очікують, що їх американські сусіди матимуть трохи більше розуміння подій у решті світу», - зазначив Трюдо.

Він додав, що і жителі Канади мають перейматися бодай щодо США, адже ця країна є дуже важливою. «Іноді нам подобається думати, що й американці теж звертають на нас увагу час від часу», - додав прем’єр-міністр Канади.

Трюдо також дорікнув неназваному кандидату у президенти США, чия популярність, за його словами, зумовлена відсутністю у американців знань про ситуацію закордоном.

Ці його слова викликали різку реакцію впливового опозиціонера та колишнього міністра оборони Канади Джейсона Кенні, який назвав їх «самовдоволеними». «І Канада і США мають свої переваги та недоліки, але не слід казати, що ми «звертаємо на світ більше уваги», адже це явно не відповідає дійсності», - написав Кенні у своєму акаунті в Твіттері.

Зазначимо, що ця заява була зроблена Трюдо за тиждень до його першої офіційної поїздки до США у статусі прем’єр-міністра Канади. Однією з його обіцянок в період виборчої кампанії було покращення стосунків із США, які, на думку лідера Ліберальної партії, попередній Консервативний уряд Канади зіпсував.