В Європолі створили центр для боротьби з контрабандою мігрантів

В Європейському поліцейському управлінні, розміщеному в Гаазі, розпочав роботу Європейський центр з протидії контрабанді мігрантів. 

Про це повідомила прес-служба Європолу.

"Дослідження Європолу показують, що 90% мігрантів, що потрапляють в Європу здійснюють свою подорож за допомогою кримінальних організацій. Тому важливим елементом відповіді ЄС на кризу мігрантів стало питання протидії цьому потоку контрабанди людей", - заявив глава Європолу Роб Уейнрайт.

Метою центру буде допомога країнам-членам ЄС у питанні ліквідації кримінальних мереж, що займаються організованою контрабандою мігрантів. Зокрема, за словами глави Європолу, новий центр стане платформою для забезпечення кращого обміну інформацією між країнами-членами ЄС та оперативного контролю щодо боротьби із цими мережами.

В організації відзначили, що центр запущено за зразком аналогічних ініціатив, таких як Європейський центр боротьби з кіберзлочинністю та Європейський центр протидії тероризму, що діють на базі Європолу. Як зазначається, створення нового центру відображає високу пріоритетність, якої набуло питання незаконного перевезення мігрантів.