Турецькі літаки над Грецією вели умовні бої

Сім турецьких військових літаків за минулу добу неодноразово порушили повітряний простір Греції.

Інцидент стався напередодні операції НАТО з боротьби з нелегальними перевізниками мігрантів в Егейському морі, інформує AFP.

"Шість турецьких військових літаків і транспортний літак здійснили понад 20 порушень грецького повітряного простору в районі східних і центральних островів Егейського моря", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що грецькі винищувачі кілька разів піднімалися на перехоплення турецьких літаків. Крім цього, турецькі літаки двічі вели умовний повітряний бій з грецькими.

Як пише агентство, незважаючи на те, що Греція і Туреччина є союзниками у НАТО, між країнами зберігаються суперечності щодо територіальних і повітряних прав в Егейському морі й над ним.

Водночас Афіни побоюються, що Анкара зможе використати міграційну кризу для посилення своєї присутності в Егейському морі.

Нагадаємо, у грудні минулого року шість винищувачів F-16 військово-повітряних сил Туреччини вторглися в грецький повітряний простір. Усі літаки були впізнані та перехоплені відповідно до міжнародних правил та практики.