США про напад на Алеппо: Росія або не хоче, або не здатна вплинути на Асада

Офіційний Вашингтон засудив останні авіаудари по шпиталям та іншим цивільним об'єктам сирійської опозиції в районі Алеппо та поставив під сумнів бажання й здатність Росії вплинути на Асада, щоб припинити кровопролиття мирного населення.

Про це йдеться в заяві речника Державного департаменту США Джона Кірбі, поширеній у понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати засуджують авіаудари, нанесені сьогодні в Алеппо та навколо нього по цивільних цілях, у тому числі, по шпиталю, розгорнутому організацією "Лікарі без кордонів", а також по жіночій та дитячій лікарні в місті Азаз", - наголошується в документі.

Те, що режим Асада й ті, хто його підтримує, продовжують ці безпричинні атаки попри міжнародні зобов'язання захисту невинних життів, суперечить одностайним закликам Міжнародної групи з підтримки Сирії та "ставить під сумнів готовність та/або здатність Росії допомогти зупинити подальшу жорстокість режиму Асада проти власного народу", наголосили в Держдепартаменті США.

"Ми знову закликаємо всі сторони припинити напади на цивільних осіб та вжити негайних заходів, щоб надати доступ гуманітарної допомоги та припинити військові дії, чого відчайдушно потребує сирійський народ", - зазначається в заяві.

Як вже повідомляло агентство, Генсек ООН Пан Гі Мун підтвердив, що внаслідок ракетних обстрілів п'яти медичних установ та двох шкіл на півночі Сирії загинуло щонайменше 50 цивільних осіб.