Коали-посли повернулися до Австралії

Чотири коали Педдл, Пеліта, Чан та Ідалія, які є культурними послами Австралії, повернулися на батьківщину в австралійське місто Брісбен після тривалого перебування в Сінгапурському зоопарку.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ і торгівлі Австралії.

«Наші коали зачарували майже мільйон відвідувачів за час свого десятимісячного перебування у Сінгапурі, де вони жили під наглядом в спеціально побудованому виставковому центрі», - йдеться у повідомленні.

У минулому році у рамках ініціатив дипломатії «м’якої сили» Австралія передала Сінгапуру чотири коали, щоб відзначити 50-річчя дипломатичних зв’язків між країнами і 50 річницю незалежності Сінгапуру.

«Австралія посідає шосте місце у рейтингу світової дипломатії «м’якої сили», тож такі ініціативи як наша «коало-дипломатія» демонструють прагнення зміцнювати дипломатичні відносини і формують доброзичливе ставлення серед сінгапурської громадськості» - йдеться у повідомленні.

Сінгапурський зоопарк провів масові заходи за участю австралійських коал, включаючи конкурс з вибору тваринкам місцевих псевдонімів (Нілу, Maнджа, Кaнтік і Каянг).

За оцінками рекламодавців, завдяки популярності у ЗМІ, вартість «коало-дипломатії» оцінюється у 4 млн. дол., а аудиторія, яку вона охопила - понад мільярд осіб у світі.

До слова, Сінгапур є одним із найбільш важливих міжнародних партнерів Австралії. Торік країни формалізували всебічне стратегічне партнерство для подальшого поглиблення двостороннього співробітництва і взаємодії впродовж наступного десятиліття.

Як повідомляв Укрінформ, влада Австралії занесла коалу до списку тварин, які знаходяться під загрозою вимирання.