Росія заважає політичному врегулюванню в Сирії - Держдеп

Офіційний Вашингтон звинувачує російську сторону в роздмухуванні конфлікту в Сирії та наголошує на необхідності термінового введення режиму припинення вогню.

Про це зазначив під час брифінгу в четвер офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Російська підтримка режиму Асада впродовж останніх місяців, а також останні події щодо облоги міста Алеппо, лише посилили конфлікт та, якщо говорити відверто, поставили під загрозу політичний процес", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

У цьому зв'язку він наголосив, що Вашингтон "хоче бачити негайне й повне припинення вогню". За його словами, це питання носить терміновий характер, і на цьому американська сторона наполягає впродовж кількох останніх днів.

"Очевидно, що ці всі питання зараз є предметом нинішньої дискусії на конференції в Мюнхені", - наголосив Тонер.

Проте, продовжив він, "враховуючи останнє загострення ситуації на місцях, США вважають що припинення вогню має розпочатися якомога скоріше".

Нагадаємо: за час масштабного наступу в провінції Алеппо, який останніми днями проводить армія Асада за підтримки російських військ, вже загинули щонайменше 500 людей.