Ердоган розкритикував заклик ООН впустити до Турції всіх біженців

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган розкритикував заклик ООН до Анкари відкрити кордон і впустити на турецьку територію десятки тисяч біженців з Сирії.

Про це повідомляє Hürriyet.

"Події у Сирії вилилися в депортацію, геноцид... Що говорить ООН? "Відкрийте свої двері для цієї маси людей, які там зібралися". А ви тоді навіщо? Яка користь з вас?", − заявив Ердоган.

Він також нагадав, що Туреччина вже прийняла до себе рекордну кількість мігрантів.

«Ми прийняли у себе три мільйони сирійців і іракців. Скільком надали притулок ви? Яка країна надала їм притулок?», - зазначив Ердоган.

За даними турецького президента, ООН виділила на програми прийому біженців в Туреччині 455 мільйонів доларів, тоді як Анкара з 2011 року витратила на потреби біженців 10 мільярдів доларів.

Як відомо, Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) закликало Туреччину надати доступ більшій кількості сирійських біженців, зокрема у зв'язку з недавніми переміщеннями в провінції Алеппо.

Раніше Туреччина підтвердила відкритість кордону для біженців з Сирії на тлі занепокоєння європейських дипломатів щодо долі втікачів від наступу урядових військ в провінції Алеппо.