Радбез ООН закликав РФ припинити бомбардування Алеппо

Франція, Великобританія та їх союзники у Раді безпеки ООН закликали Росію припинити повітряні ударів по сирійській провінції Алеппо.

10 лютого у Раді безпеки ООН пройшли закриті консультації за запитом Нової Зеландії та Іспанії, під час яких обговорювалася гуманітарна криза в провінції, повідомляє "Радіо Свобода".

"Росія зобов’язана припинити повітряні удари та використати свій вплив на режим президента Сирії Башара аль-Асада, щоб домогтися припинення вогню і створення умов для доставки гуманітарної допомоги", - заявив представник Великобританії в ООН Метью Рікрофт.

Також у середу представник Держдепартаменту США Бретт Макгурк заявив, що повітряні удари, які наносить Росія по позиціях противників Асада в Алеппо і його околицях, зміцнюють позиції угрупування «Ісламська держава». За словами Макгурка, Росія безпосередньо сприяє ісламістам.

Нагадаємо: останніми днями близько 35 тисяч сирійців були змушені покинути свої будинки після наступу сирійських урядових сил за підтримки російської авіації на місто Алеппо.