Білий дім може дати ще $1,8 мільярда на боротьбу з вірусом Зіка

Президент США Барак Обама звернувся до Конгресу із запитом про виділення додаткових $1,8 млрд з резервного фонду надзвичайних ситуацій для боротьби із загрозою вірусу Зіка.

Про це йдеться в офіційному документі, оприлюдненому у понеділок Білим домом, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Адміністрація вживає всіх необхідних заходів, щоб захистити американський народ, і оголосила, що вона запрошує у Конгресу понад $1,8 млрд резервного фінансування, щоб розширити наші зусилля з реагування на вірус Зіка – як в середині країни, так і на міжнародному рівні", - зазначається у документі.

Передбачається, що основна частина коштів ($1,48 млрд) буде виділена Міністерству охорони здоров'я та соціального забезпечення США. Заходи відомства охоплюватимуть, у тому числі, програми дослідження вірусу, розширення епідеміологічних можливостей для боротьби з ним, профілактику, посилення моніторингу вагітних, поліпшення методів діагностики.

Ще $335 млн запитаних коштів планується виділити Агентству США з міжнародного розвитку, головним чином, для надання медичної і консультаційної допомоги, а також просвітницьку кампанію в найбільш постраждалих від захворювання країнах.

Крім того, передбачається виділення $41 млн Держдепу США для підтримки американських громадян у постраждалих країнах, медзабезпечення співробітників держдепу, публічної дипломатії та інших заходів.

Повідомляється також, що США планують підтримувати зусилля ВООЗ, Панамериканської організації охорони здоров'я, "щоб звести до мінімуму загрозу вірусу Зіка в постраждалих країнах при одночасному зниженні ризику подальшого поширення вірусу".