“Вишеградська група” долучить Болгарію і Македонію до захисту Шенгену

Наступна зустріч лідерів країн “Вишеградської групи” відбудеться за участю представників Болгарії й Македонії для обговорення спільного захисту півдня Європи від неконтрольованої міграції, відтак – Шенгенської зони від розпаду.

Про це під час спільної прес-конференції в Будапешті повідомили глави МЗС Угорщини і Польщі Петер Сіярто і Вітольд Ващиковський, інформує кореспондент Укрінформу.

“Це (запрошення Болгарії і Македонії – ред.) обгрунтований крок, який виникає зі спільного інтересу країн Центрально-Східної Європи у справі захисту Шенгенської зони. Саме ми робимо усе можливе, щоб зберегти цю зону і ми захищаємо південь Європи”, - наголосив Сіярто.

Угорський міністр також наголосив, що європейські інституції не повинні атакувати Польщу за реформи, які здійснює чинна влада.

“Кожна інституція ЄС і кожен європейський політик повинен поважати рішення польського народу, який на демокрктичних виборах вирішив, що цей уряд тепер керуватиме Польщею”,- наголосив він.

Польща й Угорщина можуть також представити в понеділок, 8 лютого, спільну позицію щодо запропонованої угоди між ЄС і Великою Британією.

За словами міністра Ващиковського, ця позиція двох країн може бути озвучена під час візиту до Будапешту глави польського уряду Беати Шидло.