США і союзники розбомбили чотири нафтові заводи ІДІЛ

Багатонаціональна коаліція на чолі зі США, яка діє проти ІДІЛ в Іраку і Сирії, сьогодні завдала загалом 31 авіаційний удар по позиціях терористичного угруповання.

Про це йдеться у щоденному зведенні, оприлюдненому Пентагоном у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Військові сили США і Коаліції продовжили атакувати терористів ІДІЛ у Сирії та Іраку",- зазначається в повідомленні.

Так, на сирійській території проведено 11 авіаударів в районах п'яти населених пунктів за допомогою пілотованої та безпілотної авіації. Зокрема, повідомляється про операції біля міст Хасака, Айн Іса, Дейр-ез-Зор, Манбідж та Мара. У результаті знищені та уражені три тактичних підрозділи, п'ять автотранспортних засобів ІД, бойові позиції терористів, а також чотири нафтопереробних підприємства.

В Іраку Коаліція завдала 20 авіаударів по позиціях ІДІЛ поблизу міст Албу Хаят, Бейджи, Ель-Хаббанія, Мосул, Кайяра, Рамаді, Синджар, Султан Абдалла, Таль Афар. У результаті операцій знищено вісім тактичних підрозділів, 25 бойових позицій ІДІЛ, ракетно-пускова установка, артилерійська система ППО, вісім місць зберігання зброї, вербувальний пункт, чотири райони зосередження. Крім того, повідомляється про виведення з ладу логістичної інфраструктури, придушення вогню з чотирьох мінометних позицій, а також про відрізаний доступ до місцевості терористів у зоні бойових дій.

При цьому в оборонному відомстві США підкреслили, що всі операції на території Іраку були узгоджені та проводились за підтримки іракського національного уряду.